DSC_0109 copy

Color birdDe la aripile din ceara si pene ale lui Icar la Vuia I, Vlaicu III si pana la Antonov Mriya sau F22 Raptor, dorinta omului de a zbura, de a contempla lumea de sus si de a cuceri cerul a ramas aceeasi. In zilele noastre insa, spre deosebire de cele ale eroilor temerari ai aerului, Vuia, Vlaicu, Coanda si de ce nu Elena Caragiani (prima femeie pilot din Romania), zborul poate fi la indemana oricui si prin respectarea regulilor aerului poate fi practicat in conditii de maxima siguranta.

Aeroclubul si Aerodormul Bistrita au luat nastere la initiativa practicantilor si pasionatilor de zbor, fie ca suntem piloti, planoristi, parapantisti, deltaplanoristi, aeromodelisti sau simpli simpatizanti.
Obiectivul asociatiei noastre este de a dezvolta interesul cetatenilor, in general, si al membrilor asociatiei, in special, in practicarea aeronauticii individuale, a zborului de agrement, comercial sau turistic si a activitatilor practice si sportive de aeronautica.
Aerodromul Bistrita este situat in cartierul Unirea aproape de oras dar departe de galagia lui, in mijlocul naturii fara a-i perturba insa echilibrul. Accesul se poate face dinspre drumul national 17 pe Str Aerodromului sau dinspre drumul judetean 8 pe Str. Valea Ghinzii.

2010_07_17_EuroAirBis_0001FullSizeRender_2

Fie ca doresti sa zbori ocazional pentru placere, ca sa castigi timp pentru business-ul tau sau pentru a incepe o cariera in aviatie, te asteptam!